Home / Portofoliu / Instrumente de recrutare si selectie personal

Instrumente de recrutare si selectie personal

Cel mai nou instrument de recrutare și selecție personal. Cunoaște-ți angajații și predispozițiile comportamentale. Află ce anume își doresc angajații. Dezvoltă și adaptează politici și sisteme de recompensare.

Instrumente de recrutare și selecție personal

Erori legate de selecția candidaților apăr în peste 50% din organizații și recrutările eronate costă companiile în medie 150% din salariul anual al angajatului.

Atunci când stabilim de la început ce anume căutăm (profilul candidatului) și știm cum să evaluăm corect candidații comparativ cu profilul stabilit inițial, vom crește șansele de a angaja oamenii potriviți. Beneficiile imediate ale unui process de recrutare și selecție reușit sunt economia de timp (al celor implicați în acest proces) și bani (anunțuri, salarii, training și integrare).

Instrumente de recrutare si selectie personal

PRISM (2018)

15 motive să alegi PRISM BRAIN MAPPING ca instrument PREFERAT în toate activitățile de Resurse Umane

 1. Nu etichetează oamenii, nu-i pune într-o cutie sau îi încadrează în categorii prestabilite și inflexibile.
 2. PRISM este incredibil de precis (99.5%).
 3. Este bazat pe neuroștiință (știința care se ocupă cu studierea dezvoltării creierului) nu doar pe observații și psihologie, cum ar fi unele instrumente psihometrice învechite.
 4. PRISM înțelege că noi toți avem tendința să manifestăm un anume comportament preferat (zona de confort), dar nu se oprește aici, pentru că oamenii nu se opresc aici.
 5. Potrivește oamenii cu locurile de muncă pe baza comportamentelor lor și nu pe baza calificărilor lor (care pot fi actualizate cu ușurință), personalității sau background-ului. Este un instrument care ia în considerare toate aceste aspecte: personalitatea, aptitudinile și influențele de mediu, fiecare dintre acestea sunt incluse în 3 comportamente stratificate astfel: comportamentul natural, comportamentul adaptat și comportament consecvent.
 6. Pe baza PRISM puteți stabili comportamentele de referință ale celor mai performanți angajați și să le comparați ori de câte ori recrutați și selectați candidați pentru același tip de rol.
 7. PRISM înțelege că astăzi creierul nostru este diferit de cel de ieri, și că va continua să se schimbe în baza experiențelor noastre și a influențelor mediului. Dezvoltarea noastră NU SE OPREȘTE când ajungem la maturitate, ea evoluează în mod constant, zi de zi.
 8. Celulele nervoase ale creierului nostru produc comportamentele individuale (50% genetică). Aceste celule sunt în mod constant influențate de mediul în care trăim (50% comportamente învățate).
 9. PRISM recunoaște că oamenii se pot schimba și dezvolta (cu condiția SĂ VREA) și îi ajută pe oamenii din Resurse Umane să descopere cheia care activează motivația fiecărui angajat.
 10. Recunoaște că preferința noastră de a ne comporta într-un mod specific nu este controlată în totalitate de personalitatea noastră – motivarea noastră, ambiția, etica, flexibilitatea, determinarea, dorința de a învăța și de schimbare, combinate cu mediul sau situația în care ne aflăm, această combinație determină performanțele noastre.
 11. PRISM are multiple utilizări în cadrul organizațiilor; în primul rând, acesta oferă sprijin substanțial și în timp real pentru indivizi, echipe și organizațiilor în ansamblul lor.
 12. Schimbă modul de gândire și determină oamenii să se implice deplin, deoarece fiecare schimbare în ceilalți începe cu schimbarea noastră proprie care este sub controlul nostru (comportamente observate).
 13. PRISM ajută la alegerea și fundamentarea indicatorilor de performanță preciși pentru orice tip de loc de muncă, pe baza comportamentelor naturale / instinctive, care nu dau greș niciodată, încurajând indivizii să-și asume propria dezvoltare.
 14. Ajută echipele (de vânzări, pentru proiecte, din departamente etc.) să obțină cea mai bună performanță.
 15. PRISM nu poate fi falsificat! Cu construit cu multiple chei de control pentru a asigura un nivel ridicat de precizie.

UN SINGUR INSTRUMENT, MULTIPLE UTILIZĂRI

Vrei sa stii ce meserie ți s-ar potrivi? Află răspunsul cu PRISM Match Career

Credem ca multi dintre noi ne punem sau ne-am pus la un moment dat intrebarea: “Spre ce meserie sa ma indrept?”. Pentru a raspunde la aceasta intrebare ar fi util sa ne fixam criteriile dupa care sa luam decizia. De exemplu, poti lua decizia dupa unul sa mai multe dintre urmatoarele criterii “sa fie o meserie banoasa”, sau “sa fie parintii multumiti”, sau “sa imi gasesc mai usor de munca”, sau “sa aiba cautare in tara sau regiunea X”.

Desigur, toate cele de mai sus pot fi criterii valide. Dar ce te faci daca alegi o cariera, te instruiesti cativa ani, iti cauti de munca sic and ajungi sa lucrezi in domeniul respective constati ca nu ti se potriveste? Daca ti s-ar intampla asta, nu ai fi singurul. Multi dintre noi avem poate rude, prieteni, cunoscuti care nu mai lucreaza in domeniul in care au pregatirea de baza pentru ca nu le-a placut.

Unii ar putea spune ca nu au gasit de munca in acel domeniu. Altii ar spune ca nu sunt suficient de buni. Totusi, la o privire atenta am putea constata ca in spatele acestor motive sta faptul ca au ales o meserie pentru care nu au aptitudini sau nu le place. In astfel de cazuri, consecintele unor decizii pripite luate devreme in cariera le pot influent ape termen lung viata personala si cariera profesionala.

Din fericire, acum exista instrumente neuroștiințifice concepute special pentru a identifica preferințele comportamentale care se raportează direct la relațiile personale și performanța muncii.
PRISM Brain Mapping este cel mai complet si apreciat instrument de analiza neurostiintific, care include PRISM ‘Match Career.

PRISM ‘Match Career’este un instrument de explorare a carierei, conceput special pentru a permite utilizatorilor să se potrivească comportamentului, aptitudinilor de muncă și preferințelor mediului de lucru într-o gamă largă de cariere potențiale. Rezultatele includ: o hartă de profil opt dimensiuni care prezintă preferințele comportamentale naturale ale individului; profilul de introversiune / extroversiune; rezumatul textului narativ; raportul de dezvoltare a carierei; aptitudini de lucru și raport de mediu de lucru. În plus, cele patru dimensiuni comportamentale principale ale persoanei pot fi comparate cu reperele celor mai potrivite cariere dintr-o bază de date de aproximativ 900 de locuri de muncă.

PRISM Career Match – te ajuta să identifici lucrurile pe care le apreciezi într-un loc de muncă, ce anume te intereseaza, ce aptitudini si preferințe ai, care sunt punctele tale tari si care cariere se potrivesc mai bine.

Este important să găsesti cariera potrivită. Cariera corectă iti intregeste viața si te implineste personal. In plus, te ajuta sa constientizezi modul in care iti place sa faci lucrurile și reflectă cine devii. Cu PRISM Career Match iti descoperi punctele forte înnăscute si la ce excelezi in mod natural.

Oferind o analiză a comportamentelor tale, PRISM Career Match iti permite să valorifici pe acelea spre care ai inclinatie.

PRISM Career Match – oferă o listă de cariere dintr-o bază de date de peste 1.000 – care corespund preferințelor lor exprimate de muncă. Lista de carieră include detalii privind cerințele de educație și formare profesională pentru fiecare carieră, precum și detalii despre ceea ce implică fiecare loc de muncă și comportamentele, abilitățile, valorile și nevoile care sunt importante în acest rol.

Cum ar fi să urmezi o carieră pentru care ai o înclinație naturală, în care poți să lucrezi de plăcere și să fii apreciat?

Resurse

Bertram, D., 2008. Internet Recruitment and Selection: Kissing Frogs to find Princes. International Journal of Selection and Assessment, 8(4), pp. 261-274. Articolul complet aici.

Anderson, N. and Shackleton, V., 1986. Recruitment and Selection: A Review of Developments in the 1980sPersonnel Review, 15(4), pp. 19-26. Articolul complet aici.

Pentru consultanță în management, vă rugăm să ne contactați AICI. Urmărim să răspundem în maximum 24 de ore.

Ramâi alături de noi

Vrei să afli noutăți de la noi? Abonează-te!

Vă mulțumim pentru abonare!

Ceva nu a mers. Mai încearcă sau contactează-ne.

Top

Ramâi alături de noi

Vrei să afli noutăți de la noi? Abonează-te!

Vă mulțumim pentru abonare!

Ceva nu a mers. Mai încearcă sau contactează-ne.

Te poți dezabona oricând. Promitem că adresa ta de mail este în siguranță. Nici nouă nu ne plac spam-urile.